сряда, 30 март 2011 г.

Духовни послания от Петър Дънов


1.Молете се Господ да ви помогне във вашите начинания, а не той да ги осъществява вместо вас.

2.Изучавайте себе си, за да познавате силите си, да знаете кое е за вас и кое не е.От какво трябва да се пазите и от какво - не.

3.Човек не трябва да живее само за себе си, ако иска да прогресира.

4.Благото и щастието на всички хора е и наше благо и щастие.

5.Никога не противодействайте на доброто желание, което хората имат в душата си.

6.Не събуждайте врага си преждевременно.

7.Дом, в който има спор, никога не успява.

8.Трябва да обичате някого вън от семейството си, за да бъдете здрави, силни, богати, красиви.Всички блага в света се основават на този закон.

9.Вярвайте във вашия Господ, после вярвайте на вашата душа, и най-после - на вашия ближен.Живеете ли така, никой не може да ви излъже.

10.Обръщайте внимание на добрата страна на живота.

11.За да бъдете щастливи и свободни, необходимо е да бъдете справедливи спрямо всекиго.

12.За да бъде здрав, човек трябва да има три неща : светъл ум, чисти и възвишени чувства и благородна воля, за да знае винаги как да постъпва.Човек трябва да има висок идеал и да бъде господар на условията, т.е. да не се влияе от външните условия, а да върви неотклонно към своята цел.

13.Ние сами градим своя живот, според мислите и желанията, които имаме, дълбоко скрити в душата си.

14.Вярата е магическа сила.Тя изисква да изчезне всеки страх, съмнение и колебание.
Когато човек има вяра, от нищо не бива да се плаши.Човек с такава вяра е заобиколен от разумни същества, които го закрилят от опасност и му помогат в живота.

15.Най-трудното нещо в света е да виждаш хубавото през лошото.Като видиш грешката на някого, използвай я, за да изправиш себе си.

16.Радвайте се, когато срещнете добри хора.Радвайте се, и когато лоши хора.Лошите хора ще ви направят смели.

17.Стремете се да бъдете в хармония със себе си, за да бъдете в хармония и с окръжаващите.

18.Каквото и да правите, запазете спокойствие, не се тревожете.Ако мислите, мислете спокойно, ако свирите, свирете спокойно, ако ядете, яжте спокойно.
Ако искате да успеете в живота, трябва да имате спокойствие.

19.Радвайте се, когато се намирате пред известни противоречия и трудности.Чрез тях вие ще опитате силата на ума, на сърцето, на волята си и постепенно ще се калите.

20.Човек е създаден, за да мисли, да преценява, да прави избор между нещата и да следва пътя на разума, а не да приема всичко за безпогрешна истина.

21.Пазете своя вътрешен мир!Избягвайте общества и хора, които оказват лошо влияние върху вас.

22.За да успявате във всичко, което предприемате, трябва да имате добро настроение.Доброто настроние на човека зависи от правилната посока на енергиите, които текат в него.

23.Доброто никога не пропада.Няма случай в историята на човечеството, когато доброто да не се е върнало при онзи, който го е направил, и то с лихва.

24.С лош човек не се разправяй.С човек, който се хвали, не говори.

25.Няма по-велико нещо за сегашния човек от това да бъде истински човек.

26.Вършете всяка работа с любов.Това е новото учение.То трябва да се приложи още сега, а не в бъдеше.

27.Мисълта за собствените слабости и грешки, както и за грешките на другите е зараза.Започнете да изучавате науката на положителната мисъл.

28.Бъдете честни!В честността се крият велики енергии, които повдигат човешката душа.

29.Изключете насилието от себе си и ще станете силни.Изключете лъжата от себе си и ще станете разумни.Изключете злото от себе си и ще станете добри.Съвършен човек е само силният, разумният, добрият.

30.Искате ли хората да ви почитат, първо вие ги почитайте.

31.Всяка мисъл, добра или лоша, се връща при своя източник, като носи със себе си придобивките от своето пътуване.Никой не може да избегне последствията на своите мисли, чувства и постъпки.

32.Докато имаш да плащаш, никакви удоволствия не ти се позволяват.Плати първо дълга си!

33.Не говори за нещата преди да си ги направил, иначе ще те спънат.

34.Не бързайте, но не отлагайте!Всяко нещо правете навреме.От човека се изисква да разсъждава правилно, зряло, да знае, че нищо не става случайно, произволно.

35.Искаш ли да разбереш дали някой говори истината, виж го как живее.Ако живее добре, той говори истината.

36.Препятствията, които имате, са камъните, от които ще образувате стъпалата, за да се повдигнете.

37.Силният човек не се оплаква и не се оправдава.Той носи раните си и върви напред.

38.Искате ли да се освободите от нещо лошо в себе си, не режете, а го изтръгнете с корен, за да не може да израсте отново.

39.Никоя сила не е в състояние да промени човека.Той ще се промени, ако иска да се промени.Вътрешната промяна не е механичен, а абсолютно свободен процес.

40.Никога не се оправдавайте пред хората.Оправдавате ли се, ще заприличате на човек, който пере дрехите си в мътна вода, а иска дрехите му да бъдат чисти.

41.Лошото не можеш да изпъдиш с лошо.Тогава то става по-силно.Замести лошото с добро.На лошата мисъл противопостави добра мисъл.

42.Единственото нещо, което повдига човека, е работата.За да проявите в каквото и да е направление, трябва да работите.Работата е свещено нещо.Работа, вършена с любов, е щастие.

43.Не допускайте страх в душата си.Плашите ли се от всяко нещо, вие разстройте аурата си и силата ви не може да се прояви.Този, който иска да работи, трябва да бъде спокоен.

44.Примирете се е хората.Ако има дори само един човек, с когото да не сте се примирили, той ще ви бъде спънка да вървите в духовния свят.

45.Вглеждайте се в малките неща.Ако не обръщате внимание на малките неща, вие не можете да разрешите задачите на своя живот.

46.Всяка мисъл е силна дотогава, докато не я изкажеш.За любовта не говори.Мисли я, чувствай я, но неговори за нея.

47.Когато те е страх от нещо, направи го и страхът ще изчезне.

48.На всяка отрицателна мисъл, на всяко отрицателно чувство в себе си, противопостахяите една положителна мисъл и едно положително чувство, които да ги неутрализират и обезвреждат.

49.Правилните постъпки увеличават кислорода в тялото.Правилните чувства увеличават кислорода в сърцето.Правилните мисли увеличават кислорода в мозъка.

50.Когато никой не може да ви помогне - може сами да си помогнете.Това е философията на живота.

51.Природата глупавите забавлява, умните учи, на мъдрите разкрива своите тайни.

източник- Аз вярвам в мълчаливата любов...
.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 
;