вторник, 21 септември 2010 г.

Най- голямата саможертва

Линда Бритиш всъщност се раздаде сама.Линда беше изключителен учител и вярваше, че ако и остане време, би се радвала да се занимава с изкуство и поезия.На 28 години обаче, започнала да страда от жестоко главоболие.Лекарите открили, че има огромен мозъчен тумор.Казали и , че шансовете да оживее след операцията били две на сто.Затова, вместо да я оперират незабавно, решили да изчакат шест месеца.
Тя знаеше, че у нея се крие истински творец.Затова през тези шест месеца трескаво пишеше и рисуваше.Всичките и стихотворения, с изключение на едно, бяха публикувани в списания.Всичките и рисунки, с изключение на една, бяха изложени и разпродадени в някои от най-добрите галерии.
В края на шестте месеца я оперираха.Вечерта, преди операцията тя буквално се раздаде.За всеки случай, тя написа завещание, в което даряваше всичките си телесни органи на онези, които ще имат по- голяма нужда от тях.
За жалост операцията на Линда завърши фатално.В последствие очите и заминаха за очната банка в Бетесда, щата Мериленд, а оттам при пациент в Южна Каролина.Един 28 годишен младеж си възвърна зрението.Този младеж беше толкова благодарен, че написа до очната банка писмо, с което благодареше, че ги има.Това беше второто благодарствено писмо, получено в очната банка, след раздадени 30 000 очи!
Освен това, той заявил, че желае да благодари на родителите на донора.Те трябва да са великолепни хора, щом са отгледали рожба, способна да дари очите си.Дали му името на семейство Бритиш и той решил да отиде да да се срещне с тях на остров Статън.Пристигнал без предизвестие и позвънил на вратата.Представил се и госпожа Бъртън го прегърнала.
-Младежо, ако няма къде да отседнете, двамата със съпруга ми бихме били много щастливи да останете при нас през почивните дни- рекла тя.
Той останал и докато разглеждал стаята на Линда, видял, че била чела Платон.Той бил чел Платон с помощта на Брайловата азбука.Тя била чела Хегел
Той бил чел Хегел на Брайл.
На сутринта госпожа Бритиш го погледнала и рекла:
-Знаете ли, сигурна съм, че съм ви виждала някъде преди, но не си спомням къде.
И изведнъж се сетила.Изтичала горе и извадила последната картина нарисувана от Линда.Това бил образът на идеалния мъж.
Нарисуваният лик бил точно копие на младежа, получил очите на Линда.
Тогава майка и прочела последните стихове, написани от Линда на смъртното и леглоТе били следните:
Две сърца се разминават в нощта,
влюбени , без да съзрат.

Джак Канфиилд и Марк Виктор Хансен

0 comments:

Публикуване на коментар